20 Haziran 2010 Pazar

gözü kara mısın?


Gözü karalık…
Çok matah bir özelliktir bir çoğu için.. ben gözü karayım diyenlere bir bakın, genelde alakaları yoktur.. asıl gözü karalar içimizde saklıdır sakin sakin gezerler bazen omuzları düşük bile olabilirler;) şimdi bu yazıyı bir öyküye çevirmiş olsam ve içine hiçbir şeyi olmayan bir kadın koysam ve ona hep beraber bir şey versek bir armağan hayata değil ona bağlanabileceği bir şey; hele birde ona muhtaç, aciz , yavrucek bir şey versek ne olur söylesenize… gerçek bir gözü kara dikkatli olun, hediyeyi verdiğiniz gibi tehlikeli olma ihtimaliniz canlanır gözünde kibarca fizana kadar gidiyorum imajı verin… peki neden bir kadın çünkü erkek düzdür nettir bellidir anaç değildir bir şey için yaşamaz, bir şeyi yaşatmak için ölmez yada yaşarken acı çekmez… kendince orta yol bulur en östrojenlisi bile.. bu gerçeği gözü gören herkes bilir ispatıda basit örneklerdir ama ben görenler için yazıyorum göremeyenler için yazıyı bayamam. Her neyse şahsen bizzat bende çok gözü karalar dinledim ama gördüklerimin hiçbiri halis değildi.. bazı kimseler tanıdım çok gözü karaydı korkakça yaşayan gözü karalaaaarrr… ah onlar nede çoklar bir bilseniz… yaş ilerledikçe ergenlikteki o saçma sapan ne yapsamda ilgi çeksem dönemi biter ve ağırlaşır insan yaşam kıymetli olmaya başlar.. sanki o zaman ölmek acı çekmek kolaydıda şimdi zor gibi tırsarsın iyice… o kadar zıplarken birşey olmadı şimdi bela oturduğun yerde seni gelip sarıvericek gibi olursun.. bu olgunluğun başlangıcıdır işte tırsmak; gardını almak hayata… arkadaşlar, ün şöhret, karizma değilde sen, ailen mühim oluverirsin bir anda. İşte bazı erkekler bu yüzden büyümez kadınların istisnalar hariç çoğu bu yüzden büyür: “ANAÇLIK”
Anaçlıktır gözü karalık dediğimiz şey, anaçlıktır yaşama ve ölme nedeni bir çoğunun, anaçlıktır yaşarken acı çekme ve katlanabilme sanatının mihenk taşı.. kadını erkekten, erkeği kadından farklı kılan tek özellik budur bence.. zor bir yüktür herkesin harcı değildir.. becersede beceremesede dokuz canlıdır anaç; erkek gibi doğup erkek gibi ölsede dokuz canlıdır, çünkü anaçlık serüveninin ona neler getireceği hiç belli değildir.. kırk kerede ölebilir, yaşadığı hergün işkence de çekebilir..
Bunun akside olabilirmi?? Ehhh; çünkü evlat yahut kucaklanan her ne ise ne kadar iyi, hayırlı, mutlu, mesut olsada düşündürür anaçı..bu hayvansal iç güdüye hayranım, sahip olmanın verdiği dayanılmaz ağırlığa rağmen mutluyum kadın olmaktan.. anaç olacağım günleri iple çekiyorum..


tüm tanrıça ve anaçlara sevgi ve sonsuz saygılarla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder